Ontwikkeling

"Ont-wikkelen", uit de knoop halen, afwikkelen, uitrollen, orde in de chaos, aanknopingspunten vinden, vooruitgang, in beweging zijn, groei, voortgang, vernieuwend.
Mooi hè, dat zo'n ingeburgerd woord, wanneer je erbij stil staat, zoveel mooie betekenissen en synoniemen kent! En dat is precies waar deze pagina voor bedoeld is. Het delen van de ont-wikkelingen die plaats vinden om van droom naar verlangen en uiteindelijk realisatie te komen.
Ik deel hier graag mijn ontwikkelingen en de reis die ik tot nu heb afgelegd en hoop komende tijd regelmatig nieuwe hoofdstukken hieraan toe te kunnen voegen.

13 jaar geleden. 

Toen ontstond onbewust het eerste idee, het beeld van plek om te leven, werken een plek van rust, ruimte en ontwikkeling. Het zaadje begon te ontkiemen.
Toen al was er een ideaal beeld van een "boerderij" waar ruimte was voor anderen en waar anderen opgebouwd zouden kunnen worden.

Trots

Mijn carrière en werk binnen het bedrijfsleven kwam in zicht, een punt waar ik al een paar jaar naar verlangde maar eerste instantie niet wist hoe ik die stap kon maken en nu was de stap voor mij gemaakt en mocht ik andere wegen gaan verkennen. In het verkennen van de wegen begon ik met terug kijken op mijn carrière. Waar was ik nu het meeste trots op? De functies?, De producten? de aantallen? Maar dit waren juist die dingen die mij deden verlangen naar iets anders. Vrij snel wist ik het ook wel, het waren de mensen die ik heb mogen zien groeien en ontwikkelen, terugkeren en instappen en mijn bescheiden rol als hun "coach" hoewel ik dat toen nog niet wist en het een andere titel had volgens de functieomschrijving.

Droom

De droom begon 3,5 jaar geleden steeds meer vorm te krijgen. Mijn ideale toekomst als onderdeel en opdracht van mijn coaching opleiding liet al steeds meer zien van mijn droom. Het was de eerste keer dat ik het visueel kon maken en ik met een open hand de plek vorm kon geven maar als ik nu terug kijk was er toen ook nog een lange weg ernaar toe.

De waterstroom

Het kan! Tegen de stroom in!
Als anderen zeggen, kan niet, dan mag ik de mogelijkheden wel geloven. Maar ook de stroom van levend water welke voeding geeft en zorgt voor beweging en groei!

De boom

Stevig staan, een goed fundament, het wortelstelsel wat verbinding weergeeft, een breed netwerk waardoor het stevig en solide staat, eeuwigheidswaarde krijgt en een oase van rust mag zijn. Een pleisterplaats voor wie wil schuilen.

Het logo

Het mooie van dit logo is dat het spreekt van groei, ontwikkeling, rust, leven. Maar ook de seizoenen kent van loslaten in de herfst en het nieuwe leven wat in de lente mag ontstaan als een wederopstanding, herstel van nieuw leven.

Zijn project

Nu dan, HEERE, mijn God! Ú hebt Uw dienaar koning gemaakt in de plaats van mijn vader David. Ík ben echter een jonge man: ik weet niet uit of in te gaan. En Uw dienaar is te midden van Uw volk geplaatst, dat U verkozen hebt, een groot volk, dat vanwege de menigte niet geteld of geschat kan worden. Geef dan Uw dienaar een opmerkzaam hart, om recht te kunnen spreken over Uw volk, om met inzicht onderscheid te kunnen maken tussen goed en kwaad, want wie zou over dit machtige volk van U kunnen rechtspreken? Het was goed in de ogen van de Heere, dat Salomo dit gevraagd had.
1 Koningen 3:7-10
God is blij als we anderen hoger achten dan onszelf. God wil ons graag voorspoed geven als voorspoed niet ons hoofddoel is. Als we anderen hoger achten dan onszelf, zullen Gods zegeningen onze stoutste dromen overtreffen. 
God zal je alles geven wat je nodig hebt om Zijn plan voor jouw leven in vervulling te laten gaan. Hij zal je alle dingen rijkelijk geven om van te genieten, zolang je een houding hebt waarbij je Zijn plannen en Zijn kinderen vooropstelt.

Ik wil geen religie, geen gewin, geen liefdadigheid, geen politiek, geen trend grillen.
Niet ijskoud, niet oververhit.
Ik wil wel rust, ruimte, bezinning
Individueel, commitment met jezelf en God
Wel groei, ontwikkeling, avontuur en actieve houding
Wel fulltime aandacht en beschikbaar

Werkvormen

Wordt het een stichting met een bestuur? Mogen we dit full-time doen zonder een winst oogmerk ?

Deel jouw idee en/of ervaring